Днес ще стане ясно коя политическа сила ще получи третия

...
Днес ще стане ясно коя политическа сила ще получи третия
Коментари Харесай

Днес става ясно коя партия ще получи третия мандат

Днес ще стане ясно коя политическа мощ ще получи третия мандат. В неделя изтича срокът, в който президентът Румен Радев трябваше да реши на кого да го връчи.

Очаква се по-късно през днешния ден с официално известие администрацията на президента да разгласи час за връчване на третия мандат за сформиране на държавно управление.

Това е последната опция за основаване на държавно управление в границите на 48-то Народно заседание по Конституция, откакто първите два опита за сформиране на постоянен кабинет се провалиха.

До тук се стигна след два несполучливи опита на първите две парламентарни обединения. ГЕРБ-СДС предложи премиер и състав на кабинет, само че те останаха единствено на хартия, тъй като първата по бройка парламентарна група съумя да събере единствено 115 гласа поддръжка в Народното събрание.

Провали се и вторият опит за сформиране на държавно управление – на " Продължаваме промяната ", която върна празна досието с втория мандат на президента на 9 януари.

Конституцията планува трета и последна опция. Тя е по желание на президента, който би трябвало да реши коя от останалите пет обединения – Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " или " Български напредък " - ще получи последната опция да образува държавно управление.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР