Днес ще стане ясен първият финалист в турнира Шампионска лига

...
Днес ще стане ясен първият финалист в турнира Шампионска лига
Коментари Харесай

Ливърпул излиза срещу Барселона в търсене на чудо

Днес ще стане явен първият финалист в шампионата Шампионска лига за този сезон. Ливърпул приема Барселона след загуба с 0:3 на стадион " Камп Ноу " преди седмица. Според мнозина финалистът е явен, само че сигурно домакините няма да се дадат без пердах и ще опитат да създадат популярен поврат.

Ливърпул е усложнен и от обстоятелството, че за този мач остана без двама от тримата си футболисти в офанзива. Мохамед Салах и Роберто Фирмино са контузени и ще бъдат единствено фенове на " Анфийлд ". Атаката ще бъде водена от Дивок Ориги и Садио Мане.

" Ситуацията при нас не е най-хубавата. Да търсиш победа с 4 гола разлика без двама от най-хубавите нападатели в света не е желан вид, само че имаме 90 минути да се опитаме. Това може да се окаже последният ни мач за сезона в Шампионската лига ", разяснява мениджърът на отбора - Юрген Клоп.

Колегата му Ернесто Валверде най-вероятно ще смени схемата на игра. Той ще остава обичайна 4-3-3 за сметка на 4-4-2. Очакванията са Филипе Коутиньо да остане запаса, а Сержи Роберто да бъде в халфовата линия. Така като десен бек ще се подвизава Нелсон Семедо, а в офанзива ще работят двамата водачи Лионел Меси и Луис Суарес.

Барса търси своя девети край за КЕШ и Шампионската лига. В досегашните осем победи с трофея пет пъти - против Сампдория, Арсенал, два пъти Манчестър Юнайтед и Ювентус.

Вероятни сформира:

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Милнър, Вайналдум, Фабиньо, Хендерсън, Мане, Ориги

Барселона: Тер Стеген, Семедо, Пике, Ленгле, Алба, Роберто, Ракитич, Бускетс, Видал, Суарес, Меси. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР