Днес ще се задържи по-често слънчево, с повече облаци в

...
Днес ще се задържи по-често слънчево, с повече облаци в
Коментари Харесай

Предимно слънчево време в цялата страна, на отделни места ще превали

Днес ще се задържи по-често слънчево, с повече облаци в планинските региони, където тук-там едва ще превали. Ще духа слаб, на изток - сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат са сред 31° и 36°, в София - към 31°.

Утре ще бъде по-горещо, по отношение на през днешния ден - в по-голямата част от страната е оповестено предизвестие за жълт код, с минимални температури над 20° и оптимални към 35-37°, малко по-ниски по Черноморието.

Ще остане най-вече слънчево, сутринта тук-там в източните региони - с мъгла или ниска облачност. След обяд основно над планинските региони от западната половина на страната ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан вятър от изток-североизток.

По Черноморието сутринта тук-там ще бъде мъгливо, а след обяд - най-вече слънчево. Ще духа слаб до сдържан вятър с посока от изток.

Максималните температури ще са от 28° до 31°. Температурата на морската вода е 25°-28°. Вълнението на морето последователно ще се усилва, вечерта ще бъде до 3-4 бала.

В планините, през втората половина на деня, ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали дъжд.

Ще духа слаб, по високите и открити елементи сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури в курортите ще бъдат от 21° на Алеко до 25-26° в Пампорово и Боровец.

Слънчево ще се задържи и в по-голямата част на Балканите, с развиване на купеста облачност следобяд, само че единствено в обособени планински региони ще превали.

У нас, както в неделя, по този начин и при започване на новата седмица ще се задържи най-вече слънчево. Със слаб южен вятър температурите още малко ще се покачат и оптималните ще са сред 34° и 39°, по Черноморието - към 30°.

Валежи, съпроводени с гръмотевични стихии, ще има във вторник след обяд в Западна България, както и в сряда в Западна и Централна България. Повишава се вероятността за местни интензивни феномени и градушки.

Температурите ще се намалят, а в доста региони оптималните ще остават под 30°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР