Днес ще се изиграят последните мачове от груповата фаза на

...
Днес ще се изиграят последните мачове от груповата фаза на
Коментари Харесай

Предстои развръзката в групите на Лига Европа

Днес ще се изиграят последните мачове от груповата фаза на Лига Европа. 32 тима стигнаха до този стадий на конкуренцията, като половината от тях ще се продължат напред. Важно е кои отбори ще финишират като спечелили в групите, тъй като те ще си спестят един кръг във етапа на елиминациите. Заелите третите места в обособените групи ще се трансферират в Лигата на конференциите, а тези, които финишират последни, ще приключат присъединяване си. 

В група " А " Арсенал към този момент си обезпечи класиране за елиминациите, само че не би трябвало да губи семейството си на ФК Цюрих, с цел да е първи в крайното нареждане. В другия мач Бодьо/Глимт посреща ПСВ Айндховен след три следващи загуби. Норвежците имат с точка повече от ФК Цюрих в разногласието за третата позиция. 

В група " В " първите две места са за Фенербахче и Рен, които са с еднакъв брой точки и ще водят неприсъствен спор за първата позиция. " Фенерите " ще гостуват на Динамо (Киев), а Рен ще одобри АЕК Ларнака. Ако любимците реализиран идентични резултати, преимущество ще има турският гранд поради по-добрата си голова разлика. 

Бетис е победител в Лига " С " и тази вечер ще посрещне в протоколен дуел финландския ХИК, който пък твърдо е на последното място. Решаващ за втората позиция ще е директният двубой сред Рома и Лудогорец на " Олимпико ". Отборът на Жозе Моуриньо се нуждае от наложителна победа, а разградчани ще са удовлетворени и на тъждество. 

В група " D " първото място е за Роял Юнион СЖ. Белгийците ще посрещнат Унион (Берлин), който е на втора позиция и ще я резервира при победа или даже при тъждество, само че при положение, че Брага не завоюва семейството си на Малмьо ФФ. Шведите са един от двата тима в шампионата без точка досега. 

Реал Сосиедад и Манчестър Юнайтед бяха без конкуренция в група " Е ", само че още не са решили разногласието за първото място. " Червените дяволи " ще гостуват в Сан Себастиан и им би трябвало победа с два гола разлика, с цел да изместят отбора на Иманол Алгуасил от лидерската позиция. В другата среща от групата Шериф посреща Омония (Никозия) и в случай че избегне провалянето, ще приключи трети и ще отиде в Лигата на конференциите. 

Най-интересно е в група " F ". Tя е единствената, в която и четирите тима могат да продължат напред. В  по-изгодна обстановка са Лацио и Щурм (Грац), които имат по 8 точки. Довечера " римските орли " ще гостуват на Фейенорд, а Щурм ще излезе против Мидтиланд в Дания. Скандинавците са последните в групата, само че даже те са с късмет да станат първи. 

В група " G " Фрайбург към този момент си подсигурява освен присъединяване във етапа на елиминациите, само че и първото място. Германският отбор ще играе без напрежение при гостуването си на Карабах, който е втори и ще преследва наложителна победа. Азерите могат да се класират напред и при тъждество или загуба, само че единствено при положение, че Нант не завоюва визитата си на Олимпиакос. 

В група " Н " сигурен участник в идната фаза е единствено Ференцварош. Унгарският гранд ще финишира на първото място даже при тъждество като посетител на Трабзонспор. Турците би трябвало непременно да завоюват, с цел да са втори, а Монако и Цървена звезда също се нуждаят от наложителни три точки, в случай че желаят да играят в шампионата и през пролетта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР