Днес ще прониква студен въздух от североизток. Над равнинната част

...
Днес ще прониква студен въздух от североизток. Над равнинната част
Коментари Харесай

Иде студ, минималните температури падат под 0

Днес ще прониква леден въздух от североизток. Над равнинната част от страната ще има ниска слоеста облачност и понижена видимост. На обособени места ще преръми. През нощта най-вече ясно, а денем - най-вече слънчево ще се задържи времето над Югозападна България и Предбалкана.

Преобладаващите минимални температури ще бъдат сред минус 2 и 3 градуса, малко по-високи в източните региони. Максималните температури ще бъдат сред 10 и 15 градуса, в крайните югозападни региони до 18 градуса, сочи прогнозата за времето на синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, тук-там преди обяд и мъгливо. На обособени места ще преръми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 11-12 градуса. Температурата на морската вода е 15 -16 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Над планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен, по билата мощен северен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 8 градуса, на 2000 метра - към 3 градуса.

Атмосферното налягане е по-високо от междинното за ноември - още малко ще се увеличи. В сряда ще се появи северозападен вятър, в западната част на Дунавската низина ще се усили до сдържан и температурите там краткотрайно ще се покачат. Повече слънце ще има над Западна България, до момента в който на изток ще бъде най-вече облачно, на обособени места ще превали, а температурите ще останат по-ниски.

През нощта против четвъртък вятърът ще се ориентира от север-североизток, в Източна България ще бъде сдържан, краткотрайно и мощен, и ще стартира намаляване на температурите. В четвъртък и петък над по-голямата част от страната ще доминира облачно време, тук-там през първия ден ще има и валежи от дъжд, в планините - от сняг; количества - несъществени.

Източник:dnes.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР