Днес ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива

...
Днес ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива
Коментари Харесай

Слънце, но и дъжд с гръмотевици по морето

Днес ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там, основно в Централна и Източна България, ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици.

Това оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

В източните региони, където превалявания ще има и през нощта против понеделник, има условия за местни интензивни извалявания и градушки. Вятърът ще е слаб до сдържан - преди обяд ще се ориентира от запад-северозапад, вечерта в Североизточна България - от североизток. Дневните температури ще се задържат високи и оптималните ще са сред 30° и 35°, в София - към 30°.

В планините ще доминира слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Ще духа най-вече сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 24 °, на 2000 метра - към 15°.

По Черноморието, през по-голямата част от деня, ще бъде най-вече слънчево. По-късно след обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места вечерта и през нощта против понеделник ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. На изолирани места изваляванията ще са интензивни, вероятни са градушки. През деня ще духа бриз, вечерта вятърът ще стартира да се ориентира от североизток. Максималните температури ще са 26°-31°. Температурата на морската вода е 20°-24°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР