Днес ще преобладава облачно време, с валежи: в Западна и

...
Днес ще преобладава облачно време, с валежи: в Западна и
Коментари Харесай

Нов сняг и опасност от поледици

Днес ще доминира облачно време, с превалявания: в Западна и Северна България – от сняг, тук-там в Горнотракийската равнина и в източните региони – най-вече от дъжд. От север-северозапад, със слаб в Източна България до сдържан вятър, ще нахлува леден въздух. Температурите ще се намаляват и по здрач и през нощта против сряда дъждът в множеството региони ще минава в сняг, само че от запад преваляванията ще стопират. В Северна България дневните температури ще са съвсем без дневен ход – към 0°, в Южна ще се намаляват и към 14 часа ще се приближават до 0°.

Над планините ще е облачно, на доста места с превалявания от сняг, които по здрач от запад ще отслабват и стопират. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще е до сдържан и с него температурите ще се понижават; оптималната на височина 1200 метра ще е към 0°, на 2000 метра – към минус 5 °.

По Черноморието ще е облачно с превалявания, най-вече от дъжд. С сдържан вятър от север-северозапад температурите ще се намаляват и вечерта тук-там дъждът ще се примесва със сняг. Сутрешните температури ще са по-високи до 4°-5°, само че с нахлуването на студения въздух ще се намаляват и към 14 часа ще се приближават до 0°. Температурата на морската вода е към 9°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР