Днес ще издам виза за възстановяването на Драгалевския лифт от

...
Днес ще издам виза за възстановяването на Драгалевския лифт от
Коментари Харесай

Главният архитект на София: Днес ще издам виза за възстановяването на Драгалевския лифт до Бай Кръстьо |

Днес ще издам виза за възобновяване на Драгалевския въжен превоз от 1 станция до Бай Кръстьо. Изготвя се планова документи. 

Това заяви основният проектант на София Здравко Здравков по Българска национална телевизия. Заме в процедура, с която да задължим притежателите да го възстановят. Ще са нужни 13 милиона лв., които Витоша ски би трябвало да влага. Но този въжен превоз е туристически, не обслужва ски писти и - в случай че притежателят не желае да го възвърне, общината ще го направи и след това ще си търси парите, изясни арх. Здравков. 

Над 500 заповеди годишно издаваме за унищожаване на мобилни обекти. На пл. " Св. Неделя " имаше 7 противозаконни обекти - павилиончета, пуканки..., всички те към този момент са отстранени. Както и противозаконните павилиони на бул. " Иван Гешов ", измежду които и двата на територията на болница " Св. Иван Рилски, където стана трагичния случай със починалото момче, сподели още основният проектант на София. 

Още през 2019 година съм издал виза за създаване на стадион " Българска войска " в Борисовата градина. В Подробен устройствен план на парка е планувано новото оборудване на настоящето. Трябва да се реконструира този стадион, само че би трябвало и да се подсигурява, че след започването на градежа, той ще бъде приключен. Такъв обект коства към 2000 евро на седалка, цената надвишава 40 милиона евро, изясни арх. Здравков.

Той описа още, че нощес е разговарял със притежателя на Левски Наско Сираков, с цел да се обясни проблема с ремонта на Герена. 

Средствата, които би трябвало да бъдат вложени в този стадион, са огромни. Сектор А би трябвало да бъде затрупан, тъй като се разрушава. Всеки знае, че къща без покрив, се разрушава. По план са планувани промени и в другите браншове, осветлението би трябвало да се довърши... Цените на стоманата скочиха много, би трябвало да седнат и да изчислят какви финансови средства са им нужни. Напрежение ще има дотогова, до момента в който не се обезпечат парите, изясни арх. Здравко Здравков.  

Той напомни, че довечера ще има онлайн разискване на променения план за Подробен устройствен план на Борисовата градина на интернет адрес https://city-council-sofia.webex.com/city-council-sofia/j.php?MTID=m14e3a439f1c2995b23db5722f8e61028 от 17,30 часа. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР