Днес ще има краткотрайни, на отделни места в северозападната половина

...
Днес ще има краткотрайни, на отделни места в северозападната половина
Коментари Харесай

Хладен въздух, силен вятър, дъжд и дори сняг до средата на седмицата

Днес ще има краткотрайни, на обособени места в северозападната половина от страната краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Има издадено и предизвестие от първа степен и за мощен и стремителен южен вятър в 10 области от Западна и Централна България. Ще стартира да нахлува студен въздух и оптималните температури през днешния ден ще бъдат сред 25 и 30 градуса, в Югоизточна България до 35°.

Утре ще е прохладно. Жълт код за мощен северозападен вятър е в действие за 15 области, а в други 7 е в действие предизвестие от втора степен за пориви към 100 км/ч.

Облачността ще е променлива, сутринта на обособени места с валежи от дъжд, а денем постоянно ще понижава до слънчево. Максималните температури ще бъдат сред 18 и 23 градуса. В утринните часове и по Черноморието ще превали слаб дъжд. Ще духа мощен, по северното крайбрежие краткотрайно плевел вятър. Температурата на морската вода е 22-24°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините преди обяд също ще превали. Ще е прохладно и ще застудее, след обяд температурите бързо ще се намаляват. Ветровито ще бъде и над останалата част от полуострова. Температурите ще се намалят и над Западните Балкани ще бъде по-студено от нормалното за месеца. На юг през целия ден ще се задържи най-вече слънчево и топло.

У нас в понеделник денят ще стартира със слънчево време, само че по-късно след обяд облачността ще се усили. В средата на седмицата ще бъде много хладно, ще остане и прохладно. Тогава и вероятността за превалявания е по-голяма, а по най-високите елементи на планините ще завали сняг.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР