Днес ще е облачно, но валежи са малко вероятни. Вятърът

...
Днес ще е облачно, но валежи са малко вероятни. Вятърът
Коментари Харесай

Топло, но дъждовно през следващите дни

Днес ще е облачно, само че превалявания са малко евентуални. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб до сдържан и с него ще се придвижва по-топъл въздух. Дневните температури ще са в необятни граници: от 1-2 градуса в Северозападна България до 10-12 градуса тук-там в Югоизточна и в Предбалкана. В София ще е към 6 градуса.

В планините ще е облачно с сдържан до мощен югозападен вятър. Има висока лавинна заплаха. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5 градуса, на 2000 метра - към минус 1.

Утре в източната половина от страната южният вятър ще увеличи температурите до 10-15 градуса. По-ниски ще остават стойностите в Западна България, изключително в северозападните региони, където има снежна завивка. Ще вали дъжд в Западна и Централна България.

По-съществени количества ще паднат в югозападните региони от страната. Там се чакат до към 30-35 л/кв.м. Обявени са предизвестия от първа степен в областите Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Кърджали.

В сряда още веднъж ще има валежи, най-вече от дъжд, над 900 метра – от сняг. По-значителни количества се чакат в западните региони и Рило-Родопската област. В Източна България дневните температури ще са над 10 градуса, тук-там до 14-15 градуса. По-ниски ще остават стойностите в Западна България – сред 3 и 8 градуса. В нощта против четвъртък облачността краткотрайно ще се раздра, само че в четвъртък и петък отново ще е забележителна. Вятърът краткотрайно ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще проникне по-студен въздух. В четвъртък валежи от дъжд ще има на повече места в Южна България, а в петък слаб дъжд ще превали основно в източната половина от страната. В събота ще е облачно и дневните температури ще се покачат.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР