Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд - топло. Сутринта

...
Днес ще бъде предимно слънчево, след обяд - топло. Сутринта
Коментари Харесай

Времето: Летни температури за къси ръкави

Днес ще бъде най-вече слънчево, след обяд - топло. Сутринта тук-там в низините и към огромните водни басейни ще падне мъгла, а денем основно в Северна България ще има висока облачност. Ще духа слаб, най-вече западен вятър. Максималните температури ще са сред 21 и 26 градуса, в София - към 23, предвижда Национален институт по метеорология и хидрология п.
В планините ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан запад-северозападен вятър. Ще се затопли и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 17, на 2000 метра - към 11 градуса.

По Крайбрежието също ще е най-вече слънчево с незначителна висока облачност. Ще духа слаб западен вятър, денем ще до сдържан от югозапад. Ще се затопли и оптималните температури на въздуха ще са 22-24 градуса.

Продължителността на деня е 11, 33 часа.

Атмосферното налягане ще се намалява и в края на деня към този момент ще е малко по-ниско от междинното за месеца.

Утре денят ще стартира с най-вече слънчево време. Вятърът ще е слаб, най-вече от запад, в Дунавската низина краткотрайно ще се усили. Около и след обяд от северозапад облачността ще се усилва, а по здрач в северозападните региони ще стартират и превалявания. Минималните температури ще са сред 9 и 14, а оптималните - сред 22 и 27 градуса.

В събота над цялата страна ще бъде облачно и ще вали. От север-северозапад ще прониква леден въздух и дневните температури ще се намалят доста: оптималните ще са от 8-9 тук-там в Западна България до 17-18 градуса в югоизточните региони. На места преваляванията може да са интензивни и обилни по количество.

В неделя преваляванията ще спрат, най-късно в Североизточна България. Вятърът ще е от северозапад, сдържан до мощен. Ще остане най-вече облачно и много хладно.

През първата половина от идната седмица вятърът ще отслабне. Облачността ще се раздира и краткотрайно ще понижава. Сутрин ще е студено с минимални температури най-вече сред 4 и 9 градуса, тук-там в низините и котловините видимостта ще е понижена. В часовете към и след обяд ще има повече слънце. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са сред 14 и 19 градуса.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР