Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни

...
Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд ще има временни
Коментари Харесай

Прогноза: Лятото се завръща

Днес ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места кратковременно ще превали. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са най-вече сред 27° и 32°, в София – към 27°, показва прогноза за времето, представена от bTV.

Преди обяд по Черноморието ще бъде слънчево. След пладне ще има краткотрайни нараствания на облачността и тук-там основно по южното крайбрежие кратковременно ще превали. Максималните температури ще са 27°-29°, малко по-високи от температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. След обяд ще има краткотрайни нараствания на облачността, само че единствено на обособени места в масивите от западната половина от страната кратковременно ще превали. Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра - към 15°.

През почивните дни и при започване на идната седмица ще бъде съвсем без превалявания.

Ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността. Температурите постепенно ще се покачват и в по-голямата част от страната в понеделник и вторник ще надвишават 30°, тук-там в низините ще доближат 35°-36°.

Във вторник по-късно денем в североизточните региони ще превали и прегърми, а към сряда вероятността за следобедни превалявания с гръмотевици и в останалата част от страната още веднъж нараства, по-съществено в планинските региони.

Дневните температури от север едва ще се намалят, само че в множеството места ще се задържат над 30°.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР