Днес ще бъде предимно слънчево.След обяд над планинските райони ще

...
Днес ще бъде предимно слънчево.След обяд над планинските райони ще
Коментари Харесай

Времето: Слънчево и топло, пазете се от прегряване

Днес ще бъде най-вече слънчево.

След обяд над планинските региони ще се развива купеста облачност и на обособени места ще превали временен дъжд.

Ще има и гръмотевици. Вятърът ще бъде от източната четвърт, слаб, в източните региони – до сдържан. Температурите и в Южна България ще се намалят и оптималните в страната ще бъдат сред 32° и 37°, в София – към 32°.

Това заяви дежурният синоптик от Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините ще бъде най-вече слънчево, след обяд с купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици.

Ще духа слаб източен вятър, по най-високите върхове на Рила и Пирин сдържан от запад-северозапад.

Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 27°, на 2000 метра – към 19°. По Черноморието ще бъде слънчево, в утринните часове по северното крайбрежие с краткотрайни нараствания на облачността. Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 26°-29°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. Атмосферното налягане ще се задържи съвсем без смяна и ще бъде по-високо от междинното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 3 мин. и залязва в 21 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 14 ч. и 58 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. и 26 мин. и залязва в 19 ч. и 48 мин. Фаза на луната: два дни преди новолуние.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР