Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността

...
Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността
Коментари Харесай

Слънцето се завръща в петък

Днес ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места, основно в планинските региони ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб северозападен, в Източна България до сдържан северен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 21 и 26 градуса, в София - към 23, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.
Над Черноморието ще има раздрана облачност. Ще духа сдържан север-северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат сред 21 и 23 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще доминира слънчево време, денем с краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 7°.
През почивните дни ще доминира слънчево време. В събота по-значителни нараствания на облачността ще има над Източна България, не са изключени изолирани слаби превалявания.
В неделя забележителна ще е облачността над североизточните региони, там ще има и слаби превалявания. Около и след обяд и над планинските региони в Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, тук-там ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб от север-северозапад, в събота краткотрайно ще се ориентира от югоизток. Температурите ще се покачат още и в неделя оптималните ще са сред 24 и 29 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР