Днес ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността,

...
Коментари Харесай

Пролетта се завръща, температурите се повишават />Реклама / Ads
Днес ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, по-значителни след обяд. Вятърът ще бъде слаб, в Дунавската низина и Източна България до сдържан, източен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 13 и 18 градуса, в София към 13 градуса. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за месеца, денем едва ще се намали, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12-13 градуса, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще духа сдържан източен вятър. Ще бъде най-вече слънчево с краткотрайни нараствания на облачността, основно в следобедните часове. Максимална температура на надморска височина 1200 метра - към 7 градуса, на 2000 метра - 0 градуса.

В петък и събота ще бъде най-вече слънчево. Временни нараствания на облачността ще има в следобедните часове през втория ден и на изолирани места, основно в планините, е допустимо да превали слаб временен дъжд.

В петък сутринта ще е относително хладно с минимални температури най-вече сред 0 и 5 градуса, само че дневните ще се покачат и оптималните ще бъдат сред 16 и 21 градуса.

В събота стоплянето ще продължи, ще бъде по-съществено - оптималните температури тук-там ще доближат, а в обособени региони ще надвишават 25 градуса. Отначало вятърът ще бъде от юг, по-късно вечерта в събота ще се обърне от запад-северозапад, в Дунавската низина - до сдържан.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР