Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. За 10 области

...
Днес ще бъде предимно слънчево и горещо. За 10 области
Коментари Харесай

Оранжев код за опасни горещини днес в 10 области

Днес ще бъде най-вече слънчево и горещо. За 10 области у нас е разгласен оранжев код поради рисково високи температури в петък. Това са областите Благоевградска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска, Великотърновска, Русенска и Плевенска. В тези региони ще бъде горещо, с оптимални температури 39°-41°. За останалата част от страната е в действие жълт код, с температури 35-38 градуса.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд в масивите в Западна България ще е с купеста, на изолирани места и купесто-дъждовна облачност и там ще превали, допустимо е и да прегърми. Ще духа най-вече сдържан вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 30°, на 2000 метра – към 23°.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 26° и 31°. Температурата на морската вода е 22°-24°, на север от н. Калиакра – към 18°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, само че вечерта ще стартира да се усилва.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР