Днес ще бъде преасфалтиран участкът от пътя Своге – София,

...
Днес ще бъде преасфалтиран участкът от пътя Своге – София,
Коментари Харесай

Преасфалтират трагичния участък от пътя Своге – София

Днес ще бъде преасфалтиран участкът от пътя Своге – София, където стана тежкият случай със 17 починали и 21 ранени.

Ремонтните работи ще са в правата от водостока преди пътния случай до моста над река Лесковдолска, оповестяват от Агенция „ Пътна инфраструктура ".

Движението в сектора от второкласния път ще бъде спряно тази заран от 8 ч. и възбраната за прекосяване ще важи и в утрешния ден.

Обходните направления за леките коли са път София – Монтана и по-късно път Своге – Искрец – Бучин проход. Път II-81 - проход „ Петрохан ", на територията на Софийска област.

Тежкотоварните камиони и рейсовете, идващи от Видин по път Е-79 и пътуващи към Своге, с цел да не влизат в Искърското дефиле ще бъдат отклонявани при Ребърково в посока Ботевград.

„ Рецептата за новия асфалт е утвърдена от АПИ. Ще се вършат проби като пристигна още първата кола с материал дали дават отговор на рецептата и, в случай че би трябвало, незабавно ще се поправят ", разяснява инж. Михаил Рашков от АПИ.

По думите му разликата сред новия и остарелия асфалт е, че наличието ще бъде друго. От АПИ не са дали нови наставления към „ Трейс груп " за пътя, тъй като от дълго време били предизвестени, че би трябвало да се ремонтира настилката.

Мантинелата на мястото на злополуката също ще бъде възобновена и преместена.

„ Ще се направи одит по пътната сигурност, който е разпределен още в петък от страна на ръководителя на АПИ. Той ще засегне целия път от Ребърково до Околовръстния път ", разяснява още Рашков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР