Днес ще бъде един от най-студените дни през май и

...
Днес ще бъде един от най-студените дни през май и
Коментари Харесай

Най-студеният ден през май си отива, но идва нова порция дъжд и лошо време

Днес ще бъде един от най-студените дни през май и чувството ще се ускорява поради мощния вятър. През останалата част от седмицата температурите последователно ще се покачват, само че времето остава динамично и несигурно. Това сочи средносрочната прогноза за времето, показана в „ Дарик Кафе “.
 iStock/Getty Images
Още на следващия ден ( сряда ) нещата ще наподобяват по-различно. Температурите ще се покачат и времето ще бъде слънчево съвсем в цялата страна. В четвъртък обаче нещата още веднъж ще се трансформират. Още вечерта, най-много на запад, ще има валежи, повече облаци и гръмотевична активност. В петък към този момент на повече места, най-вече следобедните часове, ще има валежи, най-много в планинските региони, не са изключени и градушки.

 iStock/Getty Images
През уикенда чакаме малко по-добро време, с повече слънце, изключително в събота.
 
В неделя вечерта, понеделник и през цялата последваща седмица нещата ще наподобяват типично майски - с валежи, повече облаци, гръмотевици, тук-там са вероятни даже и интензивни превалявания. Не е изключена още веднъж опцията и от градушки, както се случи през вчерашния ден в Северна България.-->

 iStock/Getty Images
Иначе оптималните температури ще са сред 20 и 25 градуса, по високите западни полета към 18-20 градуса.   
 
Най-общо, в средносрочен проект моделите за времето не демонстрират съществено стопляне, тъй че надали скоро ще забележим температури над 27-28 и 30 градуса. Поне до 20 май ще доминира хладно време, ще се редуват най-вече слънце и дъжд, като дъждът ще доминира.
 iStock/Getty Images
Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР