Днес сенатор Елизабет Уорън планира да се откаже от президентската

...
Днес сенатор Елизабет Уорън планира да се откаже от президентската
Коментари Харесай

Елизабет Уорън прекратява президентската си кампания

Днес сенатор Елизабет Уорън възнамерява да се откаже от президентската си акция. Тя ще осведоми екипа си за решението по-късно тази заран.

Това написа вестник " Ню Йорк таймс ", базирайки се на източник, който е непосредствен до демократа.

Сенаторът от Масачузетс беше обсъждан като един от любимците, само че не съумя да завоюва нито един щат.

Това би означавало, че в борбата за номинацията на Демократическата партия за претендент за президент на Съединени американски щати остават единствено Бърни Сандърс, Джо Байдън и Тълси Габард, откакто през вчерашния ден милиардерът Майкъл Блумбърг разгласи, че приключва акцията си.

Като се има поради, че Габард е спечелила единствено един пратеник досега, борбата в Демократическата партия ще продължи единствено сред Байдън и Сандърс.

Следващото тестване за двамата претенденти е във вторник, когато ще се проведат първоначални избори в 6 щата.

Уорън за малко водеше на национални изследвания в края на предходната година, само че тя стартира да губи поддръжка, откакто разкри $20,5 трлн. проект за " Медикеър " за всички.

След като не съумя да завоюва в нито един щат през последния месец, поддръжници на Бърни Сандърс приканиха Уорън да се отдръпна с вяра консолидиране на прогресивния избор. Във вторник ще се разбере дали това обединяване на гласовете се е случило.

След изборите на супервторника Байдън излезе отпред с дребна преднина пред Бърни Сандърс. Байдън завоюва 10 от 14 щата на първичните избори в Демократическата партия. Бърни Сандърс взе останалите четири щата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР