Днес се случи нещо паметно в българския политически живот, което

...
Днес се случи нещо паметно в българския политически живот, което
Коментари Харесай

Евгени Петров: И какво се оказа? Трактора бил по-приемлив посредник от Плевнелиев-Паси?

Днес се случи нещо паметно в българския политически живот, което предвиждам, че в идващите дни ще бъде коментирано и оценено.

След признанието на Бойко Борисов за ролята на Алексей Петров и Татко Петко в „ сглобката “ към този момент нищо не е същото. И преди го знаехме, само че единствено подозирахме.

Давате ли си сметка за парадокса – при предходните избори, когато страната също толкоз обезверено се нуждаеше от парламентарно болшинство и държавно управление, се потърси разновидността с договарящи. Това бяха един някогашен външен министър като Соломон Паси и някогашният президент Росен Плевнелиев. Официално, пред медиите, пред обществото и така нататък и тъй наречените тъкмо както желаеха „ положителните сили “. И какво се получи – Кирил, Асен и Христо ги отхвърлиха, демократичната пяна ги осмя, подиграва и така нататък Точно както по-късно анатемосваха и подписалите апела за сформиране на евроатлантическо болшинство.

Мога ли да попитам какво се промени от този момент, та трябваше да вършим нови избори със същия резултат, а същите хора /Киро, Асен, Христо, Атанас и аз…/  трябваше да прибягнат до неприемливи медиатори и неприемливи подмолни интриги? Кой сложи Татко Петко и Трактора по-високо от двама известни политици, на които някои институции отвън страната разчитат и в този момент?

И мога ли да попитам най-заклетите партийни почитатели на демократичното пространство (във всичките му цветове) същото? Или сте като аления болшевизъм, единствено че наследник – партията постоянно е права, даже, когато съгреши, а нейните деятели като този Емин от „ Пирогов “ са просто едни ангели, инцидентно попаднали на Земята?

И да оставим този комплициран човек на мира. А Христо Иванов в джипа на Бобокови? А „ даренията “ от Нексо? А назначението на Алексей Петров персонално от ген. Атанасов? А общителното отношение към „ Лукойл “? И като похлупак – Татко Петко, който се месеше под дърво и камък и защо ли не (магистрала Струма е прецизен пример) в този момент е в посреднически екип с Алексей Петров за правителство…

Между другото фокусът е в „ Продължаваме промяната “, само че и от „ Демократична България “ носят своята виновност. Отчитам стратегическото безмълвие преди месеци от Христо Иванов, само че това наподобява на политическо съучастие.

А значимият въпрос към премиера не е дали и какъв брой пъти се е срещал с Алексей Петров, а дали е бил в течение на тайното му ходатайство.

Подписвам се с две ръце, че в случай че всяко от нагоре изброените неща се беше случило с Борисов, мрежите щяха да избухнат по този начин, че да се написа с огнеупорни ръкавици по клавиатурата.

И да, тъкмо Борисов искаше тази коалиция, и тогава, и в този момент, и ви повтаряше, че това е единственият резистентен излаз. само че революционно настроените демократични сили я отхвърлиха с аргумента, че щели да го „ изперат “, с цел да стигнат до това проваляне – един човек със противоречива известност, с повече тъмни в сравнение с светли петна в биографията, против който имаше два опита за ликвидиране (третият по-късно се оказа успешен) да  води договарянията?

Не знам какво мислят от посолствоТО за вашите благоприятни условия и политически опит, само че по скромното ми мнение сте тотална вреда.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР