Днес се състоя Изпълком на БФС. Ето и пълния текст

...
Днес се състоя Изпълком на БФС. Ето и пълния текст
Коментари Харесай

Всички решение от днешния Изпълком на БФС

Днес се състоя Изпълком на БФС. Ето и цялостния текст от признатите решения, оповестен в уеб страницата на централата.

" На днешното си съвещание Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз се срещна с постъпилия на 2 март свитък от претенции за насрочване на Конгрес на БФС на 30 април 2021 година от 11:00 ч. на Националния стадион " Васил Левски ", а при отпаднала възбрана за осъществяване на всеобщи мероприятия - Зала 1 на НДК; искане, съдържащо и съответен дневен ред. При неотложно предоставената инспекция на импортираните документи бе открито следното:

Два клуба - ФК Рилци 2006 и АФК Беласица - 08, са се подписали по два пъти. 13 клуба, краткотрайни членове на БФС, са подписали настояването, само че според член 21, алинея 3 от Устава на БФС, те нямат право да вземат участие в подписка за привикване на Конгрес. 15 клуба, които не са постоянни членове на БФС, нито са били утвърдени за членове, също попадат, като те обаче нямат отношение към осъществяване на Конгрес на БФС. Един спомагателен клуб е изнемощял като член на БФС, което свежда броя до 143 постоянни членове на БФС, от които 129 вписани в регистъра към ММС и 14 невписани.

Проверката на подписите бе осъществена за сходство на подписалите лица с посочените в Търговския указател такива, представляващи клубовете. При инспекцията бе открито, че 22 от настояванията на клубове са подписани от лица, които не ги съставляват и без показани пълномощни или решения на органите за ръководство на клубовете.

Въз основа на тези инспекции общият брой правилно показани претенции бе редуциран до 121, в това число 14, които към момента не са вписани в регистъра на ММС.
 Подписката на Порточанов е нелегитимна, твърди Лечков
Подписката на Порточанов е нелегитимна, твърди Лечков

Направил машинация

На съображение на изложените обстоятелства и условия бе открито, че настояванията от 121 клуба от общо 551 постоянни члена на БФС съставляват съвсем 22 % от действителния брой членове, надлежно не са изпълнени условията на член 37, алинея 1 от Устава на БФС за показано искане от 1/3 от членовете му и няма правно съображение ИК на БФС да насрочи осъществяване на Конгрес на 30.04.2021 година

Пълният текст на решението ще бъде оповестен на уеб страницата на БФС в околните дни.

След разглеждането на настояванията ИК утвърди решенията на Бюрото на ИК от 01.02.2021 година и 25.02.2021 година, като по този метод одобри предлагането на Изпълнителното бюро и утвърди провеждането на изключителното Общо заседание на БФС на 25 юни 2021 година в Зала 1 на НДК, в случай че епидемиологичната конюнктура го разрешава и здравните управляващи дадат единодушие за провеждането на присъствен конгрес.

На база на приемането на дата за изключително Общо заседание ИК одобри текста на поканата за Конгрес на 25 юни 2021 година, дневния ред, съставите на комисиите за подготовка на Конгреса. Приети бяха и разпоредбите за издигане на кандидатура за президент на БФС, съгласно които предложенията следва да се показват в деловодството на БФС най-късно 15 дни преди датата на осъществяване, а точно 10 юни 2021 година

ИК също по този начин утвърди бюлетините за гласоподаване по време на Общото заседание, както и организационните регламенти на Конгреса.
 Изпълкомът реши: Извънреден конгрес ще има
Изпълкомът реши: Извънреден конгрес ще има

" Отдавна съм дал отговор на въпроса дали аз ще се кандидатирам за президент "

На съвещанието си ИК одобри актуализация на бюджета на БФС за 2021 година Във връзка с идното въвеждане на системата VAR членовете на ИК одобриха предлагането от Съдийската комисия за промени в Наредбата за шампионатите и шампионатите, Дисциплинарния устав, Финансовия устав, както и протоколите за подготовка на стадионите. Към Правилника за футболното съдийство пък бе добавено назначението на видео помощник рефер и помощник видео помощник рефер, което още веднъж е прерогативите на Семеен кодекс и подкомисиите на Семеен кодекс.

Взе се решение за облекчение на клубовете в актуалната тежка финансова обстановка БФС да поеме напълно от бюджета си таксите на VAR съдиите и помощник съдиите за плейофната фаза в първата шестица за сезон 2020/21.

Гласувано бе и наградният фонд в Купата на АФЛ да бъде повишен от 20 000 на 30 000 лева, като цялата сума ще бъде обезпечена от бюджета на БФС ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР