Днес се проведе важна среща за строежа на стадион „Христо

...
Днес се проведе важна среща за строежа на стадион „Христо
Коментари Харесай

Подновяват строежа на стадион Христо Ботев през август?

Днес се организира значима среща за градежа на стадион „ Христо Ботев “. На нея участваха зам.-кмет на "Строителство и вложения " Пламен Райчев, представители на управлението на Ботев Пловдив, почитатели на клуба и арх. Георги Савов, който е проектирал проекта за оборудването.. На нея стана ясно че, до 15 май ще бъде направена количествено – стойностната сметка за градежа, а до 15 юни ще бъде оповестена и публичната поръчка. Очаква се старт на строителството да бъде обещано през август месец.

„ Днес организирахме значима среща с представители на Ботев. Получихме увещание, че още идната седмица ще получим окончателната количествено- стойностна сметка. Готови сме незабавно да създадем пазарно изследване сред компаниите за строителните действия и цените, които ще разгласят строителите за довършването на това неповторимо за България оборудване. Ако няма никакви спънки мисля, че към 15-ти юни можем да обявим публичната поръчка. За нейното осъществяване са нужни към 40 дни по закон. След това ще отворим офертите и ще подпишем контракт “, съобщи Пламен Райчев.

„ Ако всичко е обикновено в средата на август е проектът за рестартирането на строителните действия. Стадионът ще дава отговор на всички условия на БФС и УЕФА. Това ни е проект най-много и нека да няма проблеми “, сподели още Райчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР