Днес се проведе работна среща между председателя на Комисията по

...
Днес се проведе работна среща между председателя на Комисията по
Коментари Харесай

Обсъждат се мерки за подпомагане на таксиметровия бранш

Днес се организира работна среща сред ръководителя на Комисията по превоз и пътна сигурност към Столичен общински съвет Карлос Контрера, зам.-председателя на комисията Зафир Зарков, заместник-кметът по финанси Дончо Барбалов с представители на таксиметровия отрасъл.
Целта на работната среща бе разискване на ограничения за подкрепяне на таксиметровия отрасъл за работа в условия на пандемия от Ковид-19 през идната година.
 Подобряват транспортното обслужване до Витоша и северните региони на София Подобряват транспортното обслужване до Витоша и северните региони на София
На днешното съвещание на СОС, ще се преглежда отчет за усъвършенстване на транспортната скица. Това се постанова както поради стартирането в ек...
През 2021-а година, по предложение на Министерство на превоза, осведомителните технологии и известията, общините би трябвало да приложат минималния позволен по Закона за месните налози и такси налог за таксиметровите транспорти в размер на 300 лв. годишно. Очаква се страната да поддържа тези дейности на локалната власт като ги компенсира за понижените доходи.
В Столична община приблизително годишно са регистрирани 6000 таксита, като приходите на годишна база са в размер на 5.2 млн. лв..
Подготвя се отчет, който ще бъде импортиран в Столичния общински съвет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР