Днес се очаква кабинетът да одобри Националния оперативен план за

...
Днес се очаква кабинетът да одобри Националния оперативен план за
Коментари Харесай

Какво да очакваме от новия план за справяне с COVID кризата?


Днес се чака кабинетът да утвърди Националния действен проект за справяне с Коронавирус рецесията. Процентът заети интензивни кревати в болничните заведения ще дефинира какви ограничаващи ограничения ще бъдат въвеждани.



Засега е ясно, че проектът планува 4 стадия с съответни ограничения на всеки един от тях, които ще са ясни авансово на хората и бизнеса.

По-сериозни ограничавания ще се постановат, когато броят на леглата в интензивните отделения стане сериозно стеснен.

Мерките ще се взимат на районно, а не на национално равнище, съгласно степента на разпространяване на вируса. Математическият модел, по който ще работи проектът, ще дава опция за петдневно предупреждение, преди да бъдат налагани ограничавания.

Премиерът се ангажира да бъдат положени всички старания, с цел да не се стига до затваряне на стопанската система и до ново въвеждане на отдалечено образование, оповестиха още през вчерашния ден от държавната пресслужба.

Планът ще бъде показан на конференция в Министерския съвет от в късния следобяд в 17 ч., осведомиха от държавната пресслужба.

Премиерът Кирил Петков ще открие събитието посредством видеоконферентна връзка. На конференцията ще участват министърът на опазването на здравето Асена Сербезова и министърът на образованието и науката Николай Денков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР