Днес се очаква голямото прибиране след почивните дни за Великден.

...
Днес се очаква голямото прибиране след почивните дни за Великден.
Коментари Харесай

Експерти съветват: Не натискайте спирачка в аквапланинг, винаги пазете дистанция

Днес се чака " огромното прибиране " след почивните дни за Великден. Огромен трафик, изнервени водачи и за жалост, много постоянно пътни произшествия. Как да избегнем тапите и по какъв начин да се приберем безпроблемно? Темата в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия разясниха Йонко Иванов - ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка и Малинка Бондаренко от Съюза на българските автомобилисти.

Аварийната лента не е за придвижване, а тъкмо за наложително прекъсване, в случай че има щета. Освен това, тя би могла да се употребява от средства на Пътна помощ при произшествия, изясни Бондаренко след серията от санкции за шофиране в спешна лента преди началото на серията почивни дни.
Малинка Бондаренко, Съюз на българските автомобилисти: Не единствено гумите би трябвало да проверим, само че и всички системи, свързани с сигурността на придвижване - осветителната, сигналната уредба, даже отоплението вътре.Йонко Иванов - ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка: Най-важното нещо е да се ревизира дали алкохолът се е изпарил след толкоз празнични дни и второ, да се избере някакъв естествен час на прибиране. Има два разновидността - ранен следобяд или късен вечерен час, когато няма тапи. Освен това, има много водачи, които не са готови за шофиране в тапи.
Експертите обясниха и по какъв начин би трябвало да реагираме, в случай че попаднем в аквапланинг - събитие, протичащо се при мокра настилка на пътя.
Малинка Бондаренко, Съюз на българските автомобилисти: Последната нелепост по време на аквапланинг е да се натисне педала на спирачката или да се върти кормилото наляво - надясно. Не би трябвало да се вършат безусловно никакви опити с автомобила, би трябвало най-много лидерът да бъде спокоен, да не се панира.Йонко Иванов - ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка: Трябва да се съблюдава обикновеното предписание на двете секунди за дистанцията - в случай че я съблюдаваме, в случай че предвиждаме водата, която се стича по пътя, нещата ще си дойдат на мястото.  Специални ограничения за безвредно придвижване в последния от серията почивни дни Специални ограничения за безвредно придвижване в последния от серията почивни дни
В последния от серията почивни дни за Великден - специфични ограничения за безвредно напредване по главните пътища в страната. Повече информация за трафика...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР