Днес се очаква ГЕРБ-СДС да проведе срещи с БСП, ДПС

...
Днес се очаква ГЕРБ-СДС да проведе срещи с БСП, ДПС
Коментари Харесай

Габриел се среща с БСП, ДПС и ИТН с предложение за експертен кабинет

Днес се чака ГЕРБ-СДС да организира срещи с Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ. Кандидатът за министър председател на ГЕРБ-СДС Мария Габриел разгласи, че диалозите ще продължат за сформиране на експертно държавно управление за една година на основа на цели, съобщи кореспондент на БГНЕС.


" Търсих отговори на това има ли потребност България от постоянно и работещо държавно управление, отговорът е да, успяхме ли с всички ПГ да идентифицираме общи цели. Отговорът е да. Въпросът е в какъв формат. Приех номинацията, тъй като познавам работата на европейските институции. Положих всичко с ясна цел и концепция по време на срещите ми с останалите ПГ. Приоритетът е България. Ще предложа диалозите да продължат за сформиране на експертно за една година на основа на цели работещо държавно управление “, съобщи Габриел. Тя акцентира, че думата коалиция се изключва.

" Първата мощ за диалог, която ще поканим е Българска социалистическа партия, с нея имаме най-големи разлики, само че ми се желае да работим за бъдещето на България ", заяви Габриел.

" Не ние бързаме, а конституцията ни споделя, че имаме периоди. Затова от на следващия ден ще поканя да продължат диалозите с доста ясна цел – експертно държавно управление с имена на хора, които да доведат до сполучливи резултати целите, които споделих, с тези, които ще поддържат, ще уточним целите и в елементи, акцентира Габриел. Тя изясни, че с Политическа партия Възраждане не е допустимо да се върви напред. Никакви диалози не са водени с мен за имена, министерства. Искаме ли работещо държавно управление - да, имаме ли общи цели -да. Преди да приказваме за специалисти, би трябвало да приказваме за експертно държавно управление, сподели още Мария Габриел.

През миналата седмица най-голямата политическа партия се срещна с ПП-ДБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ като организираха градивен разговор. По време на срещите бяха разисквани секторните политики и програмата, която оферират от ГЕРБ-СДС, а въпросът за състав и образуване на кабинет не беше коментиран.

Срещата сред представителите на ПП-ДБ с Габриел и представители на ГЕРБ-СДС продължи най-дълго време. В нея даже се включи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. По време на срещата от ПП-ДБ зададоха редица въпроси свързани с програмата на Габриел и другите браншове, които обгръща, в последна сметка обаче въпросът дали ПП-ДБ биха подкрепили държавно управление с министър ръководител Мария Габриел.

От срещата сред ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи стана ясно, че двете партии се сплотяват към това, че всички партии носят отговорност за осъществяване на кабинет, само че отговорността на ГЕРБ е най-голяма.

По време на срещата сред ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия, най-голямата политическа партия настоя да се осъзнае отговорността, която всички носят за осъществяване на постоянно държавно управление. От Българска социалистическа партия пък настояха ГЕРБ да обяснят по какъв начин си показват бъдещия парламент и какъв би следвало да е неговия небосвод, тъй като от това зависи по какъв начин ще се водят диалозите и какви ще бъдат целите.

На срещата сред ГЕРБ-СДС и " ИТН " стана ясно, че Има Такъв Народ биха подкрепили потребни и положителни хрумвания и ще подхождат градивно и практично. От ГЕРБ-СДС пък означиха, че към този момент има осъзнатост, че разговорът сред партиите е необходим и в този парламент е почнал. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР