Днес се очаква да бъде решено дали ще останат в

...
Днес се очаква да бъде решено дали ще останат в
Коментари Харесай

Какво се очаква днес: Ще излязат ли от ареста общинските служители хвърляли камъни по македонския клуб в Благоевград?

Днес се чака да бъде решено дали ще останат в ареста общинските чиновници, счупили с камък витрината на македонския клуб в Благоевград. Заедно със дамите си, те са зад решетките от през вчерашния ден. Съпругите им евентуално ще бъдат освободени, какво ще е решението за Николай И. и Станислав Ил. ще съобщим по-късно. Стана ясно, че една от дамите е бременна, другата е известната в регионалния център кандидат-кметица.

Разследва се и съпричастността на полицейски чиновник, който е бил в компанията, чествала празника на виното в благоевградското село Дъбрава. На връщане, мощно ядосани от обидното и брутално отношение на македонските митничари към българските жители на границата, в деня на респект към Гоце Делчев, мъжете от групата хвърлили камъните. Реакцията им била импулсивна, под въздействие на алкохола, били пийнали и еуфорични, обяснили при разпитите арестуваните.

Припомняме, че след обзор на охранителните камери и експресно полицейско следствие групата бе разкрита, а по-късно и разобличена. Всички бяха арестувани през вчерашния ден следобяд с полицейско предписание за 24 часа. Служителите от общината работят в отдел " Озеленяване " и нямат дисциплинарни прояви в администрацията, държанието им ще бъде обсъждано и евентуално ще бъдат осъдени и от директния си шеф кметът Илко Стоянов.

Арестът им в Благоевград предизвика вътрешния министър Иван Демерджиев да попита македонския си сътрудник О. Спасовски какво пък те са създали за откриване на причинителите, поломили българските клубове в Македония и до каква степен е стигнало следствието на побоя против Християн Пендиков.

Прави усещане, че в последно време, сред двете страни се приказва на езика на омразата, провежданата държавна политикананася съществени вреди на обикновните хора, които с десетилетия минават от двете страни на границата без проблеми.Македонци всекидневно идваха на пазар в Благоевград и пограничните български градове, както и български жители посещаваха РСМ. Днес връзките са извънредно влошени, а антагонизмът и страхът сред хората от двата народа, заемат застрашителни размери.

Петя Колева

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР