Днес се навършват две години от смъртта на Милен Цветков.

...
Днес се навършват две години от смъртта на Милен Цветков.
Коментари Харесай

Днес се навършват две години от смъртта на Милен Цветков

Днес се навършват две години от гибелта на Милен Цветков. През 2020 г. точно на Великден журналистът почина, откакто джип се заби в колата му с 99 км/ч.

През март тази година обвиненият за гибелта на Цветков - Кристиан Николов, получи 9-годишна ефикасна присъда за ликвидиране по несъобразителност. Николов ще излежава наказването си при първичен общ режим. От продължителността на престоя му в пандиза ще се приспадне този в ареста и времето, прекарано под домакински арест.

Милен Цветков бе едно от емблематичните лица в историята на NOVA. Преди да се причисли към екипа на медията, феновете го познават от ефира на Българската национална телевизия, където натрупа опит като кореспондент и водещ на новинарската емисия „ По света и у нас ”. 

През 2000 година е поканен в NOVA като водещ на „ Здравей, България ”. Именно той е индивидът, който слага началото на политическия утринен блок подобен, какъвто го познаваме през днешния ден. Милен Цветков първи въведе политическите изявленията рано заран, а също по този начин даде думата на феновете посредством откритата телефонна линия в ефир.

През годините поемаше разнообразни провокации в NOVA – с изключение на като лице на утринния блок, кариерата му включваше още водещ на предаването „ 60 минути с Милен Цветков ”, водещ на четвъртия сезон на Big Brother (през 2008 г.), а по този начин също и водещ на новинарската емисия на медията. След като за интервал от една година (от 2010  г. до 2011 г.) напуща NOVA, през 2011 година още веднъж се завърна в нейния ефир, само че към този момент като водещ на „ Часът на Милен Цветков ”. Милен Цветков бе прочут със своя провокативен и ексцентричен жанр, който в никакъв случай не оставяше феновете и събеседниците му безучастни. 

Една от последните му изяви беше на представянето на книгата на Асен Агов преди към месец. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР