Днес се навършват 65 години от загубата на един невероятен

...
Днес се навършват 65 години от загубата на един невероятен
Коментари Харесай

65 години от смъртта на Алън Милн - човекът, който ни подари Мечо Пух

Днес се навършват 65 години от загубата на един необикновен публицист, под чието перо е сътворен безконечният ни любим Мечо Пух - Алън Милн.

Алън Александър Милн, станал прочут по-късно в литературата като А. А. Милн, е роден в Лондон. Датата е 18 януари, а годината – 1882-ра.

Ученическите си години Милн прекарва в локалното школо, чийто шеф е личният му татко – Джон Милн. По-късно учи във филиал на колежа на Кеймбридж. Противно на упованията, там той не приключва компетентност Литература, Филология или нещо сходно. Алън Милн придобива бакалавърска степен по Математика.

По същото време стартира да написа и за студентското списание Granta. Писанията му притеглят вниманието на някои от най-големите издатели по това време.

Не след дълго британецът е поканен да сътрудничи на нашумялото хумористично списание Punch. Именно там Алън Милн развива блестяща кариера и израства стремглаво в писателското занятие.

С началото на Първата международна война, англичанинът е свикан да влезе в редиците на кралската войска. На 7 юли 1916 година писателят е тежко ранен по време на борба и е върнат в Англия. Когато се възвръща, въпреки и не изцяло физически, той става част от Военното разузнаване. Работата му е да написа пропагандни публикации за MI7. Алън Милн взе участие ефективно и във Втората международна война.

 Мечо Пух Getty

Малко по-рано – през 1913 година той се дами за брачната половинка си Дороти. А през 1920-та се ражда и синът им – Кристофър Робин Милн. С него се ражда и шедьовърът в кариерата на Алън Милн – "Мечо Пух ".

В двете книги за говорещото плюшено мече ще срещнете и воин на името на сина му, за който е основана и самата история. Както и още редица представители, извадени от коша с играчки на дребното момче – Тигър, Прасчо, Йори и други

В галерията ни можете да си припомните най-хубавите цитати от класиката за дребни и огромни "Мечо Пух "

Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР