Днес се навършват 3 месеца от началото на руската мащабна

...
Днес се навършват 3 месеца от началото на руската мащабна
Коментари Харесай

Meduza: 3 месеца след началото на войната мнозина от елита на Русия негодуват срещу Путин

Днес се навършват 3 месеца от началото на съветската огромна инвазия в Украйна, която Кремъл към момента назовава специфична военна интервенция. Според " Медуза ", базирайки се на източници в съветските ръководещи среди, през последните три месеца доста представители на съветския хайлайф са трансформирали няколко пъти позицията си за войната и обстановката в страната. Изданието отбелязва, че огромна част от съветския хайлайф - както последователи на продължаването на войната, по този начин и последователи на мира - са персонално недоволни от президента Владимир Путин, оповестява Радио „ Свобода “.

Като цяло в оценките на обстановката доминира скептицизмът, твърди " Медуза ". Представители на бизнеса и редица членове на държавното управление " не са удовлетворени, че президентът стартира войната, без да мисли за мащаба на глобите ". Има и такива, които не са удовлетворени от темповете на „ специфичната интервенция “, упорстват за по-решителни дейности във войната – до необятна готовност и война „ до победа “. Според източници на медията Кремъл не е подготвен за готовност, защото тази концепция не е известна в обществото. Поддръжниците на незабавното подписване на мир с Украйна от своя страна показват проблеми в стопанската система, които съгласно тях ще се утежняват и задълбочават с времето.

Източници на " Медуза " настояват още, че тематиката за " наследника на Путин " все по-често се разисква във висшия ешелон на властта. Но не става дума за скрит план против президента, " а има схващане или предпочитание, че в много обозримо бъдеще той няма да ръководи страната ". Сред обсъжданите имена, които съгласно някои представители на властта в Москва ще могат да " договарят със Запада ", са кметът на Москва Сергей Собянин, заместник-председателят на Съвета за сигурност Дмитрий Медведев и първият заместник-ръководител на президентската администрация Сергей Кириенко.

В изявление за Argumenty i Fakty, секретарят на Съвета за сигурност на Русия Николай Патрушев, в отговор на въпрос за забавянето на " специфичната интервенция ", споделя, че Русия " не гони периоди " и още веднъж декларира, че " всички цели, избрани от президента на Русия, ще бъде реализирани “. Според Патрушев обаче „ ориста на Украйна ще се дефинира от хората, живеещи на нейна територия “. Какво се има поради на процедура, Патрушев не изяснява.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР