Днес се навършват 20 години от организираните от Ал Кайда“

...
Днес се навършват 20 години от организираните от Ал Кайда“
Коментари Харесай

САЩ отбелязват 20 години от атентатите на 11 септември

Днес се навършват 20 години от проведените от „ Ал Кайда “ атентати на 11 септември. Събитието ще се означи с мемориални церемонии в Ню Йорк, Пенсилвания и в региона на Вашингтон. Близо три хиляди души починаха при атентатите.

В навечерието на годишнината по време на видеообръщение американският президент Джон Байдън уважи паметта на починалите и означи появилите след атентатите подвиг и обединяване на нацията.

Но Байдън също приказва и за появилите се „ тъмни сили “ на човешката природа като яд и боязън към мюсюлмани, довели до разцепление в страната. За американския президент най-важният урок от атентатите е, че обединяването е най-голямата мощ.

„ Обединението не значи да имаме вяра в едно и също нещо. Трябва да имаме фундаментална религия един в различен и в тази нация. Ние сме неповторими в международната история, тъй като сме единствената нация, основана на концепцията, че всеки един е основан еднакъв на другите и отношението към всеки би трябвало да е заслужено, всеки да е равнопоставен. Това е задачата пред нас “, сподели Байдън. 

Заедно с първата дама американският президентът през днешния ден ще е в Ню Йорк и Шанксвил, Пенсилвания.

Според информация от Белия дом от предходната седмица те ще бъдат и в Пентагона, където ще се включат в събитие с присъединяване вицепрезидента Камала Харис и нейния брачен партньор.

В Ню Йорк дружно с президента Байдън на Кота нула ще участва и някогашния президент Барак Обама, при който Байдън бе вицепрезидент в продължение на два мандата.

Атентатите доведоха до най-дългата война на Съединените щати, която завърши наскоро със подиуми на безпорядък и обезсърчение. Официално Вашингтон показва, че първопричината за войната - намирането на уредниците на атентатите, е била отстранена и оставането в Афганистан не е било целесъобразно. Но в обществото се задават въпроси дали изтеглянето не е било преждевременно.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР