Днес се навършват 17 г. от убийството на шефа на

...
Днес се навършват 17 г. от убийството на шефа на
Коментари Харесай

17 г. след убийството на Жоро Илиев килъра не е разкрит

Днес се навършват 17 година от убийството на шефа на ВИС-2 Георги Илиев, определян приживе като един от огромните босове на родната мафия. Жоро Илиев е убит на 25 август 2005 година от снайперист в курортния комплекс Слънчев бряг, до момента в който чества в заведението си „ Буда бар “ успеха на футболния си тим „ Локомотив “ (Пловдив) над сръбския „ ОФК Београд “.

Цели 17 година мафиотската екзекуция на Георги Илиев остава неразкрита, а с убийството му е комплициран формален завършек на крими групировката ВИС-2. Борецът от Кюстендил умира в 23,12 часа вечерта на 25 август 2005 година, до момента в който беседва по телефона с доближения си Емил Наков.

Жоро Илиев е прострелян в сърцето от изстрелян 22-милиметров патрон „ Стингър “ с хидрошоков отвор. По-късно ще стане известно, че килърът е стрелял с рядка пушка вид „ флобер “ от храстите на отсрещния хотел „ Хризантема “. При огледа криминалистите откриват 2 статива и лазери – уреди, които се употребяват, с цел да се фиксира траекторията на патрона. Неизвестния наемник се е подсигурил, като е насочил стативите към двете централни сепарета на „ Буда бар “, които са били употребени единствено от Жоро Илиев и неговата свита.



Трупът на Георги Илиев, сниман в бургаската морга часове след гибелта му на 25 август 2005 година

39-годишният Георги Илиев умира съвсем незабавно, откакто е прострелян. Охранителите го водят в МБАЛ Бургас за рекордно бързо време – 14 минути, само че докторите единствено установяват гибелта му.

Убиецът на висаджийския необут остава неразкрит, въпреки в общественото пространство да настойчиво да се стартира версията, че неговата екзекуция е проведена от пернишкия наркобос Райко Алексиев – Кръвта и Красимир Станчев – Легионера, прочут в ъндърграунда като снайперист №1 на мафията. Месеци след убийството на Жоро Илиев, хипотетичният негов убиец Райко Кръвта също е убит в центъра на Перник. Красимир Станчев – Легионера пък е в неопределеност от този момент и мнозена допускат, че той също е мъртвец.



Георги Илиев със брачната половинка си Мая. Вдовицата усвои лъвския къс от наследството на висаджийския необут.

През 2013 година тогавашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Светослав Лазаров афишира, че изтезанието на Георги Илиев, както и на доближения до него лихварски необут Васил Горчев – Кьоравия, е дело на пернишката тайфа „ Килърите “, ръководена от Васил Василев, татко на Райко Кръвта. Доказателства олаче по този начин и не са открити и обвинявания към пернишките „ Килъри “ за убийството на Георги Илиев не са повдигнати.

Жоро Илиев ръководи групировката ВИС-2 тъкмо 10 година, откакто поема контрола върху нея след убийството на по-големия си брат Васил напролет на 1995 година Екзекуцията на Васил Илиев също остава неразкрита до ден сегашен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР