Днес се навършват 10 години от най-големия скандал в историята

...
Днес се навършват 10 години от най-големия скандал в историята
Коментари Харесай

10 години от скандала “Мулти 21”

Днес се навършват 10 години от най-големия скандал в историята на Ред Бул - “Мулти 21 ” в Гран При на Малайзия през 2013. Тогава Себастиан Фетел открадна успеха на съотборника си Марк Уебър макар нарежданията от бокса да не го нападна, защото австралиецът се беше справил по-добре от началото на надпреварата и беше отпред на колоната след двете прекъсвания в бокса.

Двамата водачи получиха инструкции от бокса да понижат режимите на моторите, само че това беше изпълнено единствено от Уебър, а Фетел го нападна малко по-късно за водачеството. Това се оказа финалната част от утежняването на връзките сред Фетел и Уебър, като германецът по-късно изясни, че е откраднал успеха на съотборника си поради борбата сред двамата на старта в Бразилия през 2012 година, когато Себ се бореше за третата си международна купа.

След края на надпреварата Уебър беше решил да не се качва на подиума, само че в последна сметка от отбора го убедиха да излезе, а преди и по-късно Марк не съумя да скрие разочарованието си от дейностите на Фетел и безпомощността на Ред Бул да управлява съотборника му. След това, в продължение на съвсем една година почитателите освиркваха Фетел при всяка негова поява на подиума.

В края на 2013 Уебър напусна Ред Бул и Формула 1, а Фетел взе четвъртата си поредна купа.
 Уебър: Верстапен беше сюрпризиран от отборните заповеди в Бразилия Уебър: Верстапен беше сюрпризиран от отборните заповеди в Бразилия
След “Мулти 21 ” шефовете на Ред Бул още веднъж имаха на няколко пъти проблеми с използването на заповеди от бокса, като последният случай беше в Бразилия в края на предишния сезон, както и в Саудитска Арабия в неделя. А откакто напусна Ред Бул и мина във Ферари Фетел още веднъж показва, че държи заповедите от бокса да се извършват единствено когато са в негова изгода, а когато би трябвало той да ги извършва, това не се случва.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР