Днес се изиграха 8 мача от 5-ия кръг в груповата

...
Днес се изиграха 8 мача от 5-ия кръг в груповата
Коментари Харесай

Бенфика разплака Старата госпожа след 3:1 на Луш

Днес се изиграха 8 мача от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Някои от тях се оказаха решаващи за крайното класиране и това кои тимове ще продължат напред в шампионата. Ювентус отстъпи с 3:4 на Бенфика в Лисабон и е навън от конкуренцията, а квота за осминафиналите заслужиха Борусия (Дортмунд) и Челси.

Група " Е " към този момент излъчи един осминафиналист в лицето на Челси. " Сините " от Лондон завоюваха с 2:1 гостуването си на Република България Залцбург и събраха 10 точки, които им подсигуряват класиране за директните елиминации. Матео Ковачич даде преднина на Челси в 23-ата минута, само че при започване на второто полувреме Джуниър Адаму изравни. Успеха на гостите донесе Кай Хавертц с красиво попадение в 64-ата минута. Въпреки провалянето, Република България Залцбург към момента има шансове да продължи напред.

Милан изигра доста мощен мач при гостуването си на Динамо (Загреб) и разгроми хърватите с 4:0. Матео Габия, Рафаел Леао и Оливие Жиру бяха точни за " росонерите ", а бранителят на Динамо Роберт Любичич си вкара автогол. Италианският гранд излезе на второ място в групата и ще се класира за осминафиналите даже при тъждество против Република България Залцбург на " Джузепе Меаца " в последния кръг.

В група " F " Реал Мадрид загуби с 2:3 визитата си на Република България Лайпциг и позволи първо проваляне във всички шампионати от началото на сезона. Без част от титулярите си кралският клуб беше надигран от " алените бикове ", които са устремени към етапа на директните елиминации. Йошко Гвардиол, Кристофър Нкунку и Тимо Вернер осъществиха головете за немския отбор, а за Реал се разписаха Винисиус Жуниор и Родриго от дузпа. 

Селтик и Шахтьор (Донецк) направиха 1:1 в Глазгоу , което не беше преференциално за нито един от отборите. Йоргос Якумакис даде преднина на " детелините ", само че звездата на украинците Михайло Мудрик изравни. Шахтьор изостана на три точки от Република България Лайпциг и единствено победа в директния дуел ще го класира за осминафиналите, а Селтик е финален без шансове даже за третото място. 

Манчестър Сити си свърши предварително работата в група " G " и се нуждаеше единствено от точка при гостуването си на Борусия (Дортмунд), с цел да финишира на първата позиция. Така и се случи. Мачът приключи 0:0, което устройваше и домакините. Те станаха недостижими за Севиля и също ще играят през пролетта в шампионата. Ерлинг Холанд записа едно полувреме против някогашния си тим, а след почивката Рияд Марез пропусна дузпа за " жителите ".

Севиля разгроми с 3:0 ФК Копенхаген и резервира шансове за класиране на осминафиналите преди мача сред Борусия (Дортмунд) и Манчестър Сити. Гостите от Дания удържаха нулево тъждество до почивката, само че по-късно рухнаха. Попаденията за Севиля вкараха Юсеф Ен-Несири, Иско и Гонсало Монтиел, а Давит Хочалава от ФК Копенхаген получи червен картон. Скандинавците са на дъното в групата с 2 точки и нито един маркиран гол.

В група " Н " беше най-интересно. Само победа против Бенфика щеше да запази възможностите на Ювентус да продължи напред, само че " бианконерите " изгубиха с 3:4 и задачата им към този момент  е да задържат третото място и да се трансферират в Лига Европа. Бенфика за следващ път през сезона показва силата си и справедливо стигна до триумфа с два гола на Рафа Силва и по един на Антонио Силва и Жоао Марио. Мойс Кийн, Аркадиуш Нилик и Уестън Маккени бяха точни за Юве. 

В другия мач от групата Пари Сен Жермен разгроми Макаби (Хайфа) със 7:2. Френският гранд изнесе същинско зрелище за почитателите си, а над всички беше Лионел Меси, който  вкара два гола и асистира за други два. Килиан Мбапе също се разписа два пъти, а Неймар - един път. Въпреки гръмкия триумф, парижани ще би трябвало да завоюват и гостуването си на Ювентус в последния кръг, с цел да са сигурни, че ще завършат преди всичко в крайното класиране. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР