Днес със заповед на министър-председателя се създава Междуведомствена работна група,

...
Днес със заповед на министър-председателя се създава Междуведомствена работна група,
Коментари Харесай

Създават работна група, която да изготви процедура за реакция при бомбена заплаха

Днес със заповед на министър-председателя се основава Междуведомствена работна група, която ще се занимава с два въпроса – в период до 31 март тя ще създаде и ще изготви процедура за реагиране при опасност за потребление на неподготвено взривно устройство в обекти от сериозната инфраструктура. В период до 31 май групата ще актуализира Националния проект за противопоставяне на тероризма, съобщи на брифинг в Министерския съвет Иван Демерджиев, длъжностен вицепремиер по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи.

Групата ще заседава през днешния ден в 14:00 часа, включва все още 36 индивида, представители на всички служби за сигурност и на всички заинтригувани ведомства. Заповедта разрешава към нея да се привлекат и други представители на разнообразни ведомства, както и експерти в тази сфера, уточни Демерджиев.

Той сподели, че задачата е да имаме гъвкава работеща процедура, която да дава отговор на изискванията към сегашния миг.

В последните два дни десетки училища получиха закани за сложено взривно устройство на тяхна територия. В доста от образователните заведения, измежду които и Университетът за национално и международно стопанство, учащите бяха евакуирани, до момента в който трае полицейската инспекция. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР