Днес със слаб до умерен вятър от северозапад ще започне

...
Днес със слаб до умерен вятър от северозапад ще започне
Коментари Харесай

Горещо на изток, дъжд на запад и сняг в края на седмицата

Днес със слаб до сдържан вятър от северозапад ще стартира да прониква по-хладен въздух, само че в Източна и Южна България вятърът ще се задържи от юг и температурите ще останат високи. Над Западна България ще бъде най-вече облачно с превалявания от дъжд, а след обяд облачността ще се усили и над централните и източни региони от Дунавската низина и там тук-там ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат в необятни граници – от 21° в северозападните региони до 33° в югоизточните, в София 24°-25°.Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от междинното за месеца.

Над Черноморието ще бъде най-вече слънчево с раздрана висока облачност. Ще духа до сдържан вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха сред 25° и 30°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В масивите от Западна България ще бъде облачно с валежи от дъжд, като след обяд ще превали тук-там и в Централна Стара планина, и Родопите. Вятърът ще се задържи сдържан и мощен от югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е към 21°, на 2000 метра – към 14°.

В сряда на изток температурите едва ще се понижат; ще останат по-високи от нормалните за октомври, оптималните до към 30°, в Западна България дневните ще са малко под 25°. В по-голямата част от страната вятърът краткотрайно ще е от северозапад, най-вече слаб. Облачността ще е променлива, над Северна и Западна България постоянно забележителна и там на обособени места ще превали.

В четвъртък ще доминира облачно време и на доста места от запад на изток ще бъде с превалявания от дъжд, по-съществени в Северна България. Вятърът в цялата страна ще бъде от запад-северозапад, краткотрайно ще се усили и с него ще нахлуе по-хладен въздух. Максималните температури ще са най-вече сред 19° и 24°.

С понижението на температурите във високата част на планините, над 2000 м, ще превали сняг.

В петък от запад облачността ще намалее, най-късно над източните региони, където сутринта към момента ще превалява дъжд. Северозападният вятър последователно ще отслабне.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР