Днес съм по добре. Вчера ме оперираха. Все още имам

...
Днес съм по добре. Вчера ме оперираха. Все още имам
Коментари Харесай

Разказ от протеста срещу БФС: Жандармерията ме би, изправих се, а след това ме удари полицай

Днес съм по добре. Вчера ме оперираха. Все още имам тампони в носа, само че съм много по-добре. Имам фрактура на носа след удар с палка от служител на реда. По никакъв метод не съм предизвикал. Това разяснява пред БТВ от болничната стая Георги Йовчев, който е измежду потърпевшите при митинга против БФС на 16 ноември.

„ Жандармерията заплаши, че ще употребява водното оръжие против мен и останалите 20-25 индивида, които бяхме останали на младежката палата. Наредиха ни да се разпръснем. Зачудих се за какво – бяхме извънредно малко хора и не правехме безусловно нищо “, изясни още той.

" Скандирах „ оставка “, пиех бира и бях с дребния си брат. Жандармерията потегли към нас, аз си извадих телефона и започнах да фотографирам. Изведнъж жандармерията ме подгони, аз започнах да тичам, тъй като разбрах накъде отиват нещата. В един миг ме смъкнаха на земята и започнаха да ме бият. В момента, в който ме оставиха, аз се изправих, единият от служителите на реда ме удари през ръката, телефонът ми падна и се счупи, а по-късно ме удари непосредствено в носа “, описа Георги.

„ Според мен ме е ядосало това, че започнах да ги фотографирам, може би аз съм бил прекомерно доверчив, да си мисля, че до момента в който ги фотографирам, няма да ме атакуван “, разяснява още той.

Пострадалият мъж е разпознал служителят на реда, който го удря – става известно от прилежащ за него квартал.

„ Отидох спокойно на митинга, не съм хвърлял камъни, не съм палил полицейски бусове, не съм трошил коли за спешна помощ. Повечето хора, които трошаха, бяха с маски на лицата “, уточни още Георги.

„ Аз от самото начало стоях по-далече от „ фронтовата линия “. Когато за първи път са употребявали водното оръжие, аз бях до магазина и едвам по-късно разбрах какво се е случило “, разяснява потърпевшият мъж. Той добави, че е желал да изрази отношението си към падението на българския футбол и по-специално към Борислав Михайлов.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР