Днес съдът гледа мярката за неотклонение на задържания за двете

...
Днес съдът гледа мярката за неотклонение на задържания за двете
Коментари Харесай

За национален протест призовават близките на жертвите от с. Лозен


Днес съдът гледа мярката за неотклонение на арестувания за двете убийства

По – късно през днешния ден съдът ще реши дали да остави в ареста 34-годишния Чавдар Бояджиев, който беше арестуван за двете убийства до софийското село Лозен. Прокуратурата ще изиска непрекъснатото му задържане.

Близки на жертвите приканват за огромен народен митинг с искане за обективни присъди и съответни и бързи реакции от страна на институциите, с цел да бъдат предотвратени още сходни нещастия.

Вчера стана ясно, че мъжът е направил цялостни признания. При задържането му у Бояджиев е открит револвер със заличени номера, както и дебитна карта на една от жертвите.

Убийствата на 18-годишната Яна и 27-годишния Иво са осъществени по изключително нечовечен и непосилен за жертвите метод, като претекстът са финансови връзки сред Бояджиев и жертвите. Стана ясно и че през април предходната година арестуваният е направил друго ликвидиране - на 22-годишна жена, само че тогава е освободен с мярка подписка, тъй като е бил упрекнат в ликвидиране по несъобразителност. 

Заради открити съществени пропуски по това следствие бяха поискани оставките на районния прокурор на София и на началника на столичното Осмо районно ръководство.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР