Днес с умерен североизточен вятър продължи да прониква по-хладен въздух

...
Днес с умерен североизточен вятър продължи да прониква по-хладен въздух
Коментари Харесай

Много слънце в събота

Днес с сдържан североизточен вятър продължи да прониква по-хладен въздух у нас. Утре ще продължи да духа до сдържан, в Източна България – краткотрайно мощен вятър от изток-североизток. Ще има и слънчеви часове, само че и валежи, на множеството места – слаби.

По-интензивни превалявания са вероятни в следобедните часове в Югозападна България. Ще се задържи хладно за сезона, с оптимални температури сред 16° и 21.

В планините облачността ще е по-често забележителна. Ще има краткотрайни, след обяд на обособени места в масивите в Югозападна България, краткотрайно интензивни превалявания. Ще духа сдържан вятър от изток-североизток.

На морския бряг ще е съвсем без превалявания, само че ще е по-ветровито. Вълнението на морето ще бъде 3 бала, а температурата на водата – от 12° до 14°, край Бургас – към този момент 17°.

Около 17° - 18° е и температурата на морската вода по крайбрежието на Гърция. Там на следващия ден ще бъде слънчево и с най-високите температури на Балканите. В останалата част от полуострова ще е с променлива облачност и с валежи от дъжд, предава Българска национална телевизия.

Валежи от дъжд ще има и на Пиринеите, и на Британските острови, а в най-северните региони от Европа ще превалява и сняг, само че в по-голямата част континента ще бъде слънчево.

У нас, в околните дни ще се задържи прохладно и хладно за сезона. Ще има и слънчеви часове, само че превалявания, в множеството региони от страната, като се изключи Югозападна България – слаби. След краткотрайно намаляване на оптималните температури във вторник, в сряда ще стартира стопляне.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР