Днес с умерен и поривист вятър от запад-северозапад ще нахлува

...
Днес с умерен и поривист вятър от запад-северозапад ще нахлува
Коментари Харесай

Нахлува студен фронт, температурите падат! Ще има валежи от дъжд, на места и сняг

Днес с сдържан и стремителен вятър от запад-северозапад ще нахлува леден въздух и температурите ще се намалят. Облачността ще е по-често забележителна и на доста места от запад на изток ще има превалявания от дъжд, обилни в югоизточните региони. С понижението на температурите тук-там в Северна и Западна България дъждът ще се примесва със сняг. Максималните температури ще са от 6°-8° по високите полета на Западна България до 16°-18° в Югоизточна, където преди обяд ще духа сдържан и мощен югозападен вятър, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините облачността ще е забележителна, ще бъде прохладно и с превалявания най-вече от сняг. Под към 1400 метра преваляванията ще са от дъжд. Ще духа мощен, по-високите и открити елементи - до плевел вятър от западната четвърт и с него нахлува леден въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра ще е към минус 3°.

По Черноморието ще има забележителна облачност и след обяд ще превалява дъжд. По-значителни ще са количествата по южното крайбрежие и тук-там там и ще прегърми. Ще духа сдържан до мощен югозападен вятър, след обяд ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 14° и 18°. Вълнението на морето ще е 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 8° - 9°

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 59 мин. и залязва в 20 ч. и 00 мин. Продължителността на деня е 13 ч. и 01 мин. Луната изгрява в 05 ч. и 41 мин. и залязва в 15 ч. и 12 мин. Фаза: три дни след последна четвърт.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР