Днес с решение на Министерски съвет ще стартира реализацията на

...
Днес с решение на Министерски съвет ще стартира реализацията на
Коментари Харесай

Денков: Започва строителството на Седми блок на АЕЦ Козлодуй

Днес с решение на Министерски съвет ще започва реализацията на строителството на Седми блок на АЕЦ " Козлодуй ". Това съобщи министър председателят Николай Денков при започване на постоянното съвещание на Министерски съвет.

" Ще бъде капитализирано с 500 млн. лв. в допълнение предприятието, което ще дава отговор за тази реализация и то ще стартира договарянията с компаниите, които би трябвало да построят Седми блок ", изясни министър председателят.

Гледайте тук или на:



Част от плана на дневен ред планува кабинетът да разиска план на меморандум за съгласие сред няколко европейски страни за взаимно закупуване на наземни системи за противовъздушна защитата в границите на самодейността „ Щит на европейското небе “. В самодейността, с изключение на България, вземат участие още Чехия, Дания, Естония, Финландия, Германия, Унгария, Латвия, Литва, Нидерландия, Норвегия, Румъния, Словения и Швеция. Вносител е министърът на защитата.

Одобряването на Национална тактика за околната среда 2021 - 2030 година също е част от дневния ред на държавното съвещание. Очаква се държавното управление да утвърди присъединяване на България с Национален щанд в Международното ревю за биохрани „ БИОФАХ 2024 “ в Нюрнберг, Германия, както и присъединяване на страната ни в 60-ото издание на Венецианското бианале за изкуство.

Кабинетът би трябвало да утвърди и спомагателни разноски за 2023 година за финансовото обезпечаване на действия по Програмата за създаване и реорганизация на детски ясли и градини.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР