Днес с постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 4 358

...
Днес с постановление на Министерския съвет бяха отпуснати 4 358
Коментари Харесай

Отпускат над 4 млн. лв. за пълното обновяване на Клиниката по изгаряне в Пирогов

Днес с разпореждане на Министерския съвет бяха отпуснати 4 358 000 лева за цялостното възобновяване на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия на УМБАЛСМ „ Н. И. Пирогов” ЕАД (реанимация за деца и възрастни и операционен блок) с здравно и немедицинско обрудване.
Благодарение на тази средства клиниката ще бъде осъвременена и ще добие нов, европейски образ и благоприятни условия, уточни изпълнителният шеф на университетската незабавна болница проф. доктор Асен Балтов.
Сградата е издигната през 1976 година Пациентите, които минават годишно през звеното са над 5200, а се хоспитализират 1800 възрастни и 1000 деца. Извършват се 4700 оперативни интервенции, от които 1700 при деца от 0 до 18 година
В момента на постройката се прави главен ремонт по стратегия Jessica – фонд за стабилно градско развиване, в това число и енергийна успеваемост.
С отпущането на тези 4 358 000 лева.ще бъде затворен цикълът за цялостно възобновяване на Клиниката, посочи изпълнителния шеф проф. Балтов. От името на цялото управление на лечебното заведение той изрича признателност на Правителството и персонално н аминистър-председателя Бойко Борисов. С тези средства екипът на Клиниката по изгаряне и пластична хирургия в„ Пирогов” ще може да ползва по-успешно знанията и опциите си, както и ще усъвършенства лечебния и оздравителен развой по време на болничния престой.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР