Днес Русия трябва да помогне на света, който все повече

...
Днес Русия трябва да помогне на света, който все повече
Коментари Харесай

Патриарх Кирил: Можем да спасим света, както го направихме с победата над чумата на фашизма

Днес Русия би трябвало да помогне на света, който от ден на ден затъва в духовна и морална рецесия, да „ откри избавление “, както в миналото страната избави планетата от „ ужасната чума на фашизма “.

Това съобщи в неделя патриархът на Москва и цяла Рус Кирил след литургията в катедралата " Св. Георги " в Одинцово, съобщи ТАСС.

" Някога Русия избави света от ужасната чума на фашизма, с помощта на жертвите на Русия беше реализирана победа преди всичко. Може би през днешния ден Господ, призовавайки ни към такива ужасни жертви, ни приканва да подсигуряваме че с нашия нравствен живот, с нашата религия, с единението на вярата със знанието, с навлизането на вярата във всички сфери на публичния живот и ние бихме могли да помогнем на света да откри избавление, както направихме с успеха над фашизма “, сподели патриархът.

Предстоятелят на Руската православна черква призна, че интернационалните връзки през днешния ден са достигнали „ най-опасната точка “.

Според патриарха страните се намират в " най-тежката атмосфера на взаимно съмнение ", до момента в който " напрежението пораства по този начин, че има опасност от широкомащабна война ".

„ Може би Господ избира нашето Отечество, което през днешния ден се обръща от гневните, злобни погледи на тези, които не споделят нашите убеждения, които са ни непознати на първо място както по религия, по този начин и по духовен принцип на живота. въпреки това, има недоумение, зоркост и постоянно зли усеща и мисли, само че ние, следвайки нашия исторически път, би трябвало на първо място да запазим вярата в сърцата си и да създадем всичко, с цел да станем умствено, морално, физически по-силни, развивайки всички аспекти на нашия публичен и държавен живот “, сподели патриархът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР