Днес разбрахме от медиите, че в Софийски градски съд е

...
Днес разбрахме от медиите, че в Софийски градски съд е
Коментари Харесай

ИК Лозенец за заведеното дело от Артекс: Опитват се да ни сплашат

Днес разбрахме от медиите, че в Софийски градски съд е заведено дело против Мариан Башур и Никола Вапцаров. Смятаме, че задачата на завеждане на това дело от страна на Артекс цели, не да бъде открита някаква “нанесена вреда”, а да бъде сплашен Инициативен комитет Лозенец и неговите членове. Да бъде смазана всякаква заблуда, че елементарните жители могат да оповестят или възразят против нарушаването на законите в Република България.

Това се споделя в публично известие от ИК "Лозенец ", което публикуваме без редакторска интервенция.

"Това е наказателна акция против свободното слово, против гражданското общество и против правовата страна. Защото всички публични промени разчитат на жители, които имат смелостта да излязат на улицата и да изкажат свободно своето мнение, да защитят публичния интерес вместо частния. Но в случай че в тях се загнезди страха, че в случай че приказват ще бъдат съдени, тогава кой ще излезе? Ние имаме помощта на адвокати в Комитета, съгласно които този иск е неуместен и голословен. Един подобен иск не е в положение да пречупи волята ни.

Ние приветстваме опцията да стъпим в правосъдна зала против Артекс. Вече няма да могат да ни споделят, че не сме заинтригувана страна. Сега ще можем непосредствено да защитим всяка една наша дума, всяка една наша теза в съда, ще може да пожелаваме документи, които не можехме да желаеме преди, ще може да получим правосъдно решение, което ще бъде част от правния мир. И тъй като институциите ги е отхвърлят да работят и да вземат дефинитивни ограничения, приветстваме опцията, ние жителите да изнесем тази борба, с цел да спечелва справедливостта и законността ", приключва известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР