Днес Районна прокуратура-Асеновград внесе в съда обвинителен акт спрямо 17-годишния

...
Днес Районна прокуратура-Асеновград внесе в съда обвинителен акт спрямо 17-годишния
Коментари Харесай

Детайли от ужаса в Садово: Ударили учителя с дълъг метър и половина кол

Днес Районна прокуратура-Асеновград внесе в съда обвинителен акт по отношение на 17-годишния Атанас Георгиев за това, че като малолетен е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и е могъл да управлява постъпките си, е предизвикал на Антон Велков, преподавател в Професионална селскостопанска гимназия-Садово/ПССГ/ при осъществяване на службата му, лека телесна щета, изразяваща се в мозъчно разтърсване, протекла без загуба на съзнанието - закононарушение по член 131 ал.2 т. 3 по отношение на член 130 алинея 1 по отношение на член 63 алинея 1 т.4 от Наказателния кодекс и за това, че е направил непристойни дейности - направил опит за нанасяне на удари на учителя и на учителката М.Д., осъществено в постройката на ПССГ-Садово, отправяне на псувни и закани, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието по своето наличие се отличава с изключителна смелост и цинизъм - закононарушение по чл.325 ал.2 по отношение на алинея 1 по отношение на член 63 алинея 1 т.4 от Наказателния кодекс.
На 19 септември в Садово, учителят Велков и колежката му М.Д. била на работа. Около 11.20 часа, по време на четвъртия час, М.Д. преподавала в кабинета на първия етаж. Тогава обвиненият Атанас, който не се намирал в час, почнал да отваря и по-късно със мощ да затваря вратата на същия кабинет. Той на всеослушание отправял обидни и нецензурни реплики и закани. Наблизо имало и други възпитаници.

М.Д. излязла от кабинета, с цел да ревизира какво става и в този миг обвиненият отправил към нея предизвикателни реплики и се опитал да я удари с ръце. Тя се уплашила и възмутила доста от тези непредизвикани от нея дейности на обвинения и излязла от стаята, с цел да потърси своя колежка. По същото време в различен кабинет преподавал учителят Велков. Той излязъл на коридора, с цел да види какво се случва. Тогава обвиненият с висок звук му наредил да се прибира назад в кабинета и споделил, че никой не може да го накара да посещава образователните часове или да прави каквото и да е друго. 

Тези негови думи били съпроводени още веднъж с обидни, нецензурни и заплашителни реплики. Наоколо се намирали учители и възпитаници, които останали извънредно възмутени от неговото държание. В един миг обвиненият отправил към учителя репликата "Сега ще видиш какво ще стане " и бягайки, напуснал постройката на учебното заведение. Върнал се незабавно, като носил в ръката си дървен клон с дължина към 160 сантиметра и дебелина към 3 см. 

Насочил се внезапно към учителя, като блъскал учениците и учителите по пътя си и се опитал да го удари с клона по главата, като първият му опит останал несполучлив. Веднага по-късно обвиненият още веднъж протегнал ръка и нанесъл мощен удар с клона на учителя А.В., който бил откаран в болница. Тези дейности на обвинения още веднъж били съпроводени с отправяне на всеослушание на обиди и закани и били възприети от всички присъстващи, които още веднъж мощно се възмутили от проявената експанзия. Обвиняемият избягал от постройката, като по-късно е бил открит и арестуван със заповед по Закона за Министерство на вътрешните работи.

В периода на следствието по бързото произвеждане са били разпитани очевидци, осъществени експертизи, направени огледи на материални доказателства, приложени документи и Районна прокуратура-Асеновград е внесла обвинителен акт в съда. Спрямо обвиненият е взета мярка за неотклонение "задържане под стража " на 23 септември 2017 година Предстои делото да бъде планувано за разглеждане от Районен съд-Асеновград.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР