Днес присъствам на най-тежката среща и пресконференция“, каза на брифинг

...
Днес присъствам на най-тежката среща и пресконференция“, каза на брифинг
Коментари Харесай

Таушанов към МЗ: Уволнете пиар специалистите си!

 " Днес участвам на най-тежката среща и конференция “, сподели на брифинг при здравния министър Пламен Таушанов от Българска асоциация за протекция на пациентите, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. Той уточни, че вследствие на подправените документи в този момент някои пациенти се обръщат към тяхната асоциация и питат по какъв начин да се имунизират.

" Тоя, който ви е дал подправен документ, да ви имунизира “, отговарял Таушанов и напомни, че в България има обичаи в това отношение още от 2010 година, когато деца не са били имунизирани от персонални лекари против морбили и в следствие са се разболели 20000 от тях.

" Моля ви уволнете пиар експертите си. Вижте какви глупави са посланията на уеб страницата ви “, обърна се към здравния министър Таушанов. И попита: “ Те дали са същински? “ Дали са същински. Трябва да се разбере къде се вършат тези послания и тази пиар история да се промени.

" Затова бях предложил да има същинска акция, да се види какви са настройките, защото няма безапелационни отговори на тези 11 тайни теории. Една от тях е тази, че единствено възрастните боледуват, само че видяхме, че боледуват единствено младежи “у добави Таушанов.

Според него това е трябвало да се направи още през месец май.  Трябва да има протоколи на държание кой по какъв начин лекува. Сега към този момент това го има и е добър метод. Трябва да спрем предизборната акция, кажете какво да създадем и дайте персонален образец!, сподели още Таушанов.

Важното е, че този тип е 20 пъти по-заразен и по тази причина има повече болни. Ако се обърне внимание върху тези тайни теории, от ден на ден хора ще бъдат уверени.

Той прикани и носене на маски и непоносимост към тези,които не го вършат, както и за вярно носене на маските и за това, че те не се поставят по джобовете и не се носят повече от един път.

Румяна Ботева, представител на асоциацията на пациенти с хронични болести също удостовери,че хората получават разнопосочни информации от специалисти- лекари и по тази причина се двоумят. " Когато имат съмнения, ние ги насочваме  към лекари експерти в региона си, които дават безпристрастна информация, не такава, която отклонява везните за ваксини. Информацията трябва да е научно потвърдена, тъй като в действителност хората желаят да се имунизират. Говоря от опит от работата ми с пациенти с хронични болести. Обществото като цяло, съгласно нея би трябвало да има научно обоснована и безпристрастна информация. Такава беше рекомендацията, която Ботева оправи към Министерство на здравеопазването.

Гледайте повече във видеото!

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР