Днес президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана

...
Днес президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана
Коментари Харесай

Шампион като спортист, шампион и като ръководител. Илиана Раева навършва 60 години

Днес президентът на Българската федерация по художествена гимнастика - Илиана Раева чества 60-годишен празник. Шампион като състезател, първенец и като началник. Раева е безспорна европейска шампионка от шампионата в Амстердам, Нидерландия през 1980 година. Там тя победи в многобоя, на въже, обръч и бухалки, а на лента печели сребърен орден.

Година по-рано на Световното състезание в Лондон след плевел митинг на публиката в ``Уембли``, съдиите покачват оценката ѝ на бухалки, с което тя печели международна купа. В богатата си кариера ``златното момиче`` печели 16 медала за България от международни и европейски шампионати. През 1993 година Раева основава собствен клуб по художествена гимнастика - ``Илиана``. Шест години по-късно оглавява треньорския съвет към родната централа.

През 2004г. оглавява треньорския щаб на ансамбъла и завоюва с него бронз на Олимпийските игри през 2004 година в Атина.

От 2007 година до 2012-та тя е старши треньор на целия народен тим на България по художествена гимнастика. От декември 2012 година поема управителния пост на БФХГ. Тя е определена на общо заседание на клубовете и поема властта от Мария Гигова, която остава почетен президент. Под управлението на международната и европейска шампионка, в Токио България извоюва първия си златен орден на Олимпийски игри. За 10 години като президент на централата Раева съумява да върне славата, триумфите и имиджа на Българската художествена гимнастика.

Въвежда нов и съвременен метод на работа в националните ни тимове. Увеличи екипът на треньори, експерти и педагози, които работят с националните състезатели и увеличи качеството и равнището на държавните шампионати и шампионати в страната ни. В рамките на 4 години България бе хазаин на две международни и едно европейско състезание по художествена гимнастика.

Спортната дирекция на Българска национална телевизия ѝ желае здраве, дългоденствие и доста професионални и персонални триумфи!

Автор: Моника Симеонова





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР