Днес предстои да се изиграят първите два 1/4-финала в Лига

...
Днес предстои да се изиграят първите два 1/4-финала в Лига
Коментари Харесай

Големите фаворити ще доказват амбициите си в Лига Европа

Днес следва да се изиграят първите два 1/4-финала в Лига Европа. Манчестър Юнайтед излиза против ФК Копенхаген, а Интер се изправя против Байер (Леверкузен). " Червените дяволи " и " нерадзурите " са главните любимци за трофея, само че противниците им са потвърдили, че са способни на изненади. Промененият формат, при който крайният победител в двойките ще се дефинира единствено в един мач, изисква оптималната централизация, тъй като всяка неточност може да се окаже съдбовна.

На осминафиналите Юнайтед се оправи с лекост с ЛАСК (Линц). В реванша преди няколко дни Оле Гунар Солскяер си разреши да излезе без част от титулярите си, само че това беше обяснимо, откакто отборът му беше спечелил с 5:0 като посетител. Днес норвежецът може да остави на пейката Давид Де Хеа и на вратата да застане Серхио Ромеро, само че в предни позиции няма да има изненади и скоростта на Мейсън Грийнууд, Маркъс Рашфорд и Антони Марсиал ще е главното оръжие на британския гранд. В средата на терена на Пол Погба и Бруно Фернандеш ще оказва помощ Неманя Матич.

ФК Копенхаген е турнирен войник и го потвърди и предходната седмица с разгромното 3:0 против Истанбул Башакшехир. Датчаните имаха да заличават гол пасив против новия първенец на Турция и го направиха по впечатляващ метод. Старши треньорът Стале Солбакен няма да може да разчита на санкции нападател Микаел Сантос, а Виктор Фишер и Рагнар Сигурдсон са контузени. Атаката евентуално ще води ветеранът Даме Н'Дойе, а отбраната на Юнайтед би трябвало доста да внимава и за Расмус Фалк.

Двата отбора имат по една разменена победа в евротурнирите, като триумфът на ФК Копенхаген е единствен от 10 мача против противници от Англия.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ФК КОПЕНХАГЕН

Вероятни сформира:

МАНЧЕСТЪР ЮН (4-2-3-1): Ромеро; Уан-Бисака, Линдельоф, Магуайър, Б. Уилямс; Матич, Погба; Грийнууд, Б. Фернандеш, Рашфорд; Марсиал
Старши треньор: Оле Гунар Солскяер
ФК КОПЕНХАГЕН (4-2-3-1): Йонсон; Варела, Нелсон, Биеланд, Бойлесен; Зека, Мудразия; Фалк, Винд, Биел; Н'Дойе
Старши треньор: Стале Солбакен

СЪДИЯ: Клеман Тюрпен (Франция)
СТАДИОН: " Райн Енерги Щадион ", Кьолн
НАЧАЛО: 22:00 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!

Интер стигна до четвъртфиналите след победа с 2:0 против Хетафе на " Джузепе Меаца ". Сега тимът на Антонио Конте ще има за съперник Байер (Леверкузен), който има сериозна класа в офанзива и треньорът на " нерадзурите " не скри опасенията си от този факт. " Аспирините " не са играли формален мач повече от месец, само че се готвиха доста целеустремено за решителната фаза на Лига Европа и имат вяра, че могат да отстраняват италианския гранд.

Ударното дуо Лаутаро Мартинес - Ромелу Лукаку ще започва в предни позиции за Интер. Двамата имат общо 49 гола през сезона, а отбраната на Байер напълно не е от най-стабилните. Кристиан Ериксен този път може да стартира от първата минута, а по фланговете ще работят Антонио Кандрева и Ашли Йънг.

Леверкузен ще бъде без санкции Чарлес Арангис и контузения Надим Амири. Братята Бендер ще са титуляри в защитното каре, а в офанзива всички погледи ще са ориентирани към звездата Кай Хавертц, който се чака скоро да премине в Челси. Муса Диаби и Кевин Фоланд ще са другите офанзивни футболисти в състава на Петер Бос, а от пейката своя късмет ще чакат Леон Бейли и Лукас Аларио.

Интер има позитивен баланс против тимове от Германия, а Байер е спечелил единствено 5 от общо 20 мача против отбори от Италия в евротурнирите.

ИНТЕР - БАЙЕР (ЛЕВЕРКУЗЕН)

Вероятни сформира:

ИНТЕР (3-4-1-2): Ханданович; Годин, Де Фрай, Бастони; Кандрева, Барела, Брозович, А. Йънг; Ериксен; Л. Мартинес, Лукаку
Старши треньор: Антонио Конте
БАЙЕР Л (4-3-3): Храдецки; Л. Бендер, С. Бендер, Та, Вендел; Баумгартлингер, Демирбай, Паласиос; Диаби, Фоланд, Хавертц
Старши треньор: Петер Бос

СЪДИЯ: Карлос дел Серо Гранде (Испания)
СТАДИОН: " Меркур Арена ", Дюселдорф
НАЧАЛО: 22:00 часа

ГЛЕАЙТЕ ТУК! Лига Европа 1/4 кръг, понеделник 10 август  Манчестър Юнайтед 22:00предстои  ФК Копенхаген
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР