Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. По-късно от северозапад

...
Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. По-късно от северозапад
Коментари Харесай

Дежурният синоптик на НИМХ към БАН Анна Дякова прогнозира завръщане на есента

Днес преди обяд ще доминира слънчево време. По-късно от северозапад облачността още веднъж ще се усили, ще е най-вече висока. Ще духа слаб юг-югозападен вятър и температурите ще се покачат. Максималните ще са сред 3° и 8°, в югоизточните региони и малко по-високи, в София – към 3°. Това сочи прогнозата на дежурния синоптик Анна Дякова в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Атмосферното налягане е по-ниско от междинното за ноември, денем едва ще се намали.

Над планините, след краткотрайно понижение на облачността, към и след обяд още веднъж ще се заоблачи. Ще е без превалявания. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад. Ще е сдържан, по билата до мощен. Ще се затопли и оптималната температура на височина 1200 метра ще е към 5°, на 2000 метра – към минус 2°.

Над Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд от север облачността ще се усили. Ще духа слаб югозападен вятър. Максималните температури ще са 9° - 11°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви осведомяваме в действително време какви са климатичните условия в страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР