Днес преди обяд ще има значителна облачност, която ще започне

...
Днес преди обяд ще има значителна облачност, която ще започне
Коментари Харесай

Слънчево време в по-голямата част от страната

Днес преди обяд ще има забележителна облачност, която ще стартира да се раздира и понижава, по-късно денем над доста региони до слънчево. Значителна ще се задържи облачността над Западна България. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - сдържан от север-североизток. Минималните температури са сред минус 2° и 3°, в североизточните региони малко по-ниски, в София към минус 2°. Максималните температури ще бъдат сред 1° и 6°, в крайните югозападни региони до 9°.

Над Черноморието облачността ще намалее до слънчево време. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 3° и 7°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините облачността също ще се раздра и над доста региони намалее. Преди обяд на обособени места ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до сдържан североизточен, по най-високите ни върхове сдържан до мощен северозападен вятър. Студено време с оптималната температура на 1200 метра към 0°, на 2000 метра - към минус 3°.

Във вторник и сряда заран ще е студено, с минимални температури най-вече сред минус 6° и минус 1°, в Дунавската низина и източните региони ще има ниска облачност или мъгла. Около и след обяд облачността ще се раздира и ще понижава до най-вече слънчево време. Максималните температури ще се покачват и в сряда ще са сред 3° и 8°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР